Hållbarhet

Fysioterapi 2023 bryr sig om hållbarhet!

Som arrangörer för konferensen arbetar vi målmedvetet för att minska miljö- och klimatpåverkan vid arrangemanget. En konferens av denna storlek påverkar emellertid alltid miljön på grund av antalet personer som deltar, t.ex. det ökade resandet, mat och avfall etc. I planeringen av konferensen är vårt mål att minimera påverkan för miljön och uppfylla våra hållbarhetsstandarder.

Göteborg

Enligt det erkända Global Destination Sustainability Index är Göteborg världens mest hållbara destination. I Göteborg har vi bestämt oss. Vi bryr oss om planeten, vår stad och människorna som bor här. Därför är vår destinations uttalade mål att vara en internationell förebild inom hållbarhet. Vi är ödmjuka inför utmaningen men stolta över resultaten. När du besöker Göteborg bor du i en av världens grönaste hotellstäder, du har tillgång till hållbar kollektivtrafik, ett stort antal miljöcertifierade restauranger. Och mycket mer.

Läs mer om Göteborg och stadens miljömål och miljöarbete: goteborg.com/hallbarhet

Konferensanläggning – Svenska Mässan

När vi väljer plats Svenska Mässan känner vi oss säkra på att evenemanget Fysioterapi 2023 kommer att leva upp till våra hållbarhetsstandarder. För Svenska Mässan går arbetet med hållbarhet flera år tillbaka i tiden och är under ständig utveckling. Lokalen är certifierad enligt ISO 20121. Läs om Svenska Mässan och Hållbarhet här;

Swedish Exhibition & Congress Centre / Svenska Mässan

Hållbara åtgärder

Konferensen arbetar för att få begränsad inverkan på miljön genom noggrann konsumtion av energi och resurser. Detta inkluderar även elektroniskt cirkulerande mötesmaterial och online fildelning. Vi producerar inte onödigt konferensmaterial och produkter och väljer i så fall miljövänliga och socialt vänliga produkter samt tillhandahåller hälsosam mat. Trots att ett helt hållbart möte kräver mera förberedelser är det värt ansträngningen, då alla åtgärder kan bidra till en positiv inverkan på miljön och generera hållbara lösningar för minskad klimatpåverkan.

Dessa riktlinjer ges till deltagare, medverkande, utställare och entreprenörer vid konferensen och syftar till att utbilda och inspirera till fortsatt minskning av växthusgasutsläpp. Dessa riktlinjer utvärderas kontinuerligt, eftersom teknik och begränsningsalternativ fortsätter att förändras.

Fysioterapi 2023 Konferens – Hållbarhets vision

I samband med konferensen vill vi visa att den lokala organisationen tar ansvar för att bevara miljön och sträva efter att genomföra miljöledning baserat på en god balans mellan miljöskydd och affärsutveckling.

Vi kommer också proaktivt att sprida information och förslag till allmänheten för att bidra till genomförandet och utvidgningen av ett hållbart samhälle, som en bra företagsmedborgare.

Vi hoppas och tror att konferensen kommer att inspirera andra att ha ett fokus på hållbarhet och minskad miljöpåverkan.

Några av de saker vi gör:

Hotellet som valts har effektiva och omfattande miljövänliga policyer och verksamheter.

Sponsorer som speglar positiva miljövärden och praxis sökes aktivt. Vi erbjuder ett grönt sponsringspaket och har aktiv kommunikation med alla sponsorer om konferensens hållbarhetspolitik.

För alla konferensmål som tillhandahålls av konferensen väljer vi att inte servera kött.

Under konferensen kommer vi att erbjuda vegetariska alternativ för alla luncher.

Allt kaffe/te som serveras vid ”fika” rasterna (kaffepauser) kommer att vara ekologiskt och Fairtrade.

Svenska kranvatten är av hög kvalitet och kranvattenstandard kommer att finnas tillgängligt i hela anläggningen.

Lokalen tillhandahåller avfallssorteringsfack i konferensområdet och avfallet från andra stationer hanteras senare i avfallsområdet.

Tryckta material hålls till ett minimum och allt tryckt papper som konferensen tillhandahåller, tex anteckningsblock är tillverkat av certifierat papper (Svanen). Konferensmaterial så som programbok och information tillhandahålls online och via konferensens app.

Gåvor är minimerade. Fysioterapi 2023 Konferens väljer istället att donera pengar till välgörenhetsprojekt via någon svensk organisation.

Konferensnamnskylten är gjord av papper (FSC-certifierad) och inte av plast.

Vad du som besökare kan göra:

Res med tåg till Göteborg Centralstation. Även Fjärrbussar ankommer direkt till Centralstationen.

Konferensanläggningen ligger bara några minuters promenad från Centralstationen

I Göteborg går vi! Konferensanläggningen ligger i stadens centrum, alla hotell ligger inom gångavstånd från varandra – gå och utforska staden, använd kollektivtrafik istället för att ta taxi.

Följ anvisningarna om avfallsseparation vid platsen och på ditt boende när det är tillgängligt.

Svenskt kranvatten är av hög kvalitet. Välj detta istället för vatten på flaska. Ta med egna flaskor och fyll dem med kranvatten.

Om du har några frågor eller förslag till hållbarhetsarbetet för konferensen är du välkommen att kontakta oss på: fysioterapi2023@meetx.se

Vänligen delta på ett klimatvänligt sätt!

Läs mer om hållbara resor i västsverige: vastsverige.com/hallbara-resor-i-vastsverige

© Copyright - Fysioterapi 2023